Prowadzenie własnego domu weselnego było czasami dla mnie wielkim wyzwaniem. Oczekiwania klientów były bardzo zróżnicowane i chciałem zapewnić wysoką jakość naszych usług. Na początku ważne było to aby potrawy i dania jakie wydaje nasza kuchnia były najwyższej jakości.
Dom weselny musiał odpowiednio zabezpieczać żywność
Wesela oraz przyjęcia organizowane w naszej gospodzie musiały mieć wysoką jakość. Odpowiedni kucharz zapewniał coś dla każdego. Aby zapewnić wysokiej klasy żywność czasami jako szef robiłem zakupy na zapas. Aby moi kucharze mieli dostęp do nich zainwestowałem w profesjonalne szafy chłodnicze. One nadawały się idealnie na takie okoliczności. Na dodatek można było w nich przechowywać różnego rodzaju żywność, która musiała zachować świeżość. Podczas wesela nadawała się też do chłodzenia napoi, ciasta czy owoców i warzyw. Jej zastosowanie było szerokie. Oczywiście przed wyborem odpowiednich szaf musiałem rozeznać się w cenach. Ich parametry również nie były jednakowe. Mi zależało na tych energooszczędnych, ponieważ pozwalały na korzystne pobieranie energii. Dzięki temu rachunki pod koniec każdego miesiąca nie były zaskoczeniem. Pracownicy mojego domu weselnego szybko docenili potencjał jaki ma szafa chłodnicza. Ona w gastronomii sprawdzała się idealnie i stwarzała więcej możliwości. Odpowiednie przechowywanie żywności były bardzo ważne. Zwłaszcza, że zawsze następnego dnia były poprawiny i trzeba było znowu zapewnić wysokiej klasy obsługę. Szafa, która chłodziła pożywienie zapewniała świeżość i wyższą jakość na dłużej.
To pozwalało na oszczędność ze strony nas i naszych klientów. Byłem zadowolony z tego, że idzie nam coraz lepiej. Na dodatek każdy polecał nasze miejsce bo serwowaliśmy świetne dania. Nasi kucharze byli najlepsi w swoim fachu.