Kiedy mieszkałam w Anglii, to poznałam tam wiele ciekawych potraw. Zatrudniłam się w gastronomii, gdyż to mnie interesowało. Po powrocie do kraju zamierzałam otworzyć swoją firmę a zdobycie doświadczenia miało mi w tym pomóc. Zarobiłam również pieniądze na rozkręcenie własnego biznesu.
Oferowanie cateringu dietetycznego w dobrej cenie
Po powrocie do Szczecina zrobiłam sobie miesiąc wolnego. W tym czasie wykonałam biznesplan, który był mi niezbędny do poprowadzenia własnej działalności. Na miejsce prowadzenia działalności wybrałam swój rodzinny Szczecin catering, którym zamierzałam się zająć miał być dostępny dla wszystkich osób w mieście. Zdecydowałam się właśnie na taką formę prowadzenia działalności, bo było to dla mnie najciekawsze zajęcie. Sama ustaliłam menu, które było mocno zróżnicowane. Liczyłam na współpracę z firmami czy osobami, które planowały organizować imprezy okolicznościowe. Do pracy potrzebowałam osób, które miały przygotowywać posiłki i je dowozić klientom. Nie zdecydowałam się na restaurację stacjonarną, ponieważ sam catering miał wystarczyć. Musiałam i tak wynająć lokal, w którym miały być przygotowywane wszystkie potrawy. Nawiązałam także współpracę z kilkoma hurtowniami, w których zaopatrywałam się w niezbędne produkty. Głównie postawiłam na catering dietetyczny, ponieważ większość osób preferowała właśnie tego typu potrawy. Starałam się dość mocno urozmaicać menu, żeby przyciągnąć jak najwięcej osób. Ceny miałam najniższe w Szczecinie.
z usług mojej firmy korzystało dużo osób. Głównie były to osoby, które planowały imprezy okolicznościowe w plenerze czy w domu i nie chciały zajmować się gotowaniem. Zamówienie cateringu było bardzo wygodne i właśnie dlatego tak dużo zleceń otrzymywałam każdego dnia.